top of page

OVER MEZELF

indyami-3740.jpg

Ik ben Bieke Jacobs.  Ik ben 49 jaar, getrouwd en heb 3 kinderen. Al heel wat jaren ben ik in de ban van yoga.  Ik volgde zelf intensief yogales..  Maar dit bleek niet genoeg. Daarom volgde ik een basiscursus yoga en verdiepte me in de yogafilosofie. Het was voor mij heel duidelijk dat ik iets meer wilde met yoga, maar ik wist niet onmiddellijk in welke vorm.  Tot het voor mezelf duidelijk werd dat mijn opleiding tot opvoedster en mijn passie voor en kennis van yoga perfect verenigbaar waren in kinderyoga.  Ik volgde een opleiding tot kinderyogadocent bij Arterre in Nederland.  Ook volgde ik aanvullende cursussen bij Helen Purperhart.  

Mijn kennis rond muziek die ik opdeed binnen een opleiding aan de Muziekacademie te Merksem, integreer ik in praktijk in de yogalessen.

Verder deed ik heel veel zelfstudie om me meer en meer te specialiseren niet alleen in kinderyoga voor kinderen zonder al te veel problemen, maar ook in yoga voor kinderen met een beperking.   Om me verder te bekwamen volgde ik een opleiding "yoga voor het kind met een specifieke hulpvraag" bij Sonia Sumar.  Dit alles voelt voor mij aan als de allerbeste keuze die ik had kunnen maken.  

Ondertussen geef ik dan ook heel gepassioneerd yoga aan kinderen in mijn eigen dorp, maar ook in kleuter-, lagere en middelbare scholen en scholen voor Buitengewoon Onderwijs.  Ook geef ik individueel les aan kinderen met een beperking.

Later is dit ook geëvolueerd tot het geven van workshops aan leerkrachten, zodat ze yoga ook kunnen toepassen in de klas.

swan (1).jpg
2023      Therapeutische kinderyoga          Arterre                Philip Bouvy/Simone de Groot

2022      Yoga-anatomie                               Jyotis yoga        Joke Develter

2021       Ho'oponopono practitionar           Ihaleakala

2019       Yoga voor kinderen met ASS                                   Sonia Sumar

               en ADHD

2018       Yoga for the special child                                          Sonia Sumar

2017       Krachtspel                                       Jip en Jan           Helen Purperhart

2017       Yoga voor functionele buikpijn     Jip en Jan           Helen Purperhart

2016       Opleiding kinderyogadocent        Arterre                Philip Bouvy/Simone de Groot

2014       Basiscursus yoga                           Tula Academie   Sari Schnitfink

bottom of page