top of page

Therapeutische kinderyoga

In de dagelijkse praktijk merkte ik op dat niet elk kind zijn draai vindt binnen het groepsgebeuren van een yogales.  Ook had ik de indruk dat sommige kinderen gerichter geholpen zouden kunnen worden met yoga als ze meer individueel en persoonlijk benaderd zouden worden.  Van daaruit zocht ik naar extra informatie die ik vond in zelfstudie en opleidingen.  

In de therapeutische kinderyoga werk ik heel holistisch, waarmee ik bedoel dat ik elk kind als een geheel bekijk.  Een kind is  niet alleen lichaam, niet alleen verstand, niet alleen emoties,...  een kind bestaat uit zo veel facetten, die samenwerken, maar ook op elkaar inwerken.  Daarom vind ik het belangrijk om een kind als een totaalplaatje te zien.

De therapie bestaat niet uit lange gesprekken, maar is heel erg gericht op ervaren, want kinderen leren veel meer uit wat ze beleven, dan uit wat ze horen of zien.

Ik werk altijd vanuit de mogelijkheden van een kind.  De therapie sluit heel erg aan op de belevingswereld van het kind op dat moment.  Kinderen leren inzicht krijgen in wie ze zijn, wie ze niet zijn en waar hun grenzen liggen.  Kinderen mogen zichzelf blijven en samen zoeken we een weg om met dat "zichzelf" een aanvaardbaar plekje in de maatschappij te vinden.

Zo leren ook kinderen een aantal handvaten aan om op een unieke manier om te gaan met met ADHD/ADD, ASS, faalangst, paniekaanvallen, hooggevoeligheid, een mentale of fysieke beperking, slaapproblemen, hyperventilatie,... 

Uiteraard wordt de hele therapie in een leuk, plezierig creatief jasje gestoken, want wat leuk aanvoelt, wordt beter opgenomen.

Wil je graag meer informatie, aarzel dan niet om me even te telefoneren : 0494/33.82.25

bottom of page